MEGGLE
NA KRUH
Pileća prsa punjena svježim sirom u košuljici od peršina

SLANA JELA

Pileća prsa punjena svježim sirom u košuljici od peršina


TIME 50 min



SASTOJCI:
» 120 g Meggle svježeg sira
» 2 režnja češnjaka
» 50 g krušnih mrvica
» 50 g sjeckanog peršina
» ekstra djevičansko maslinovo ulje
» sol i svježe mljeveni papar

PRIPREMA:
Češnjak ugrubo nasjeckamo, a očišćene filete pilećih prsa očistimo i nožem urežemo džep s malim prorezom za nadjev. U sjekač stavimo sjeckani peršin, dodamo češnjak, krušne mrvice i izradimo sastojke. Svježi sir stavimo u zdjelu, začinimo ga solju i paprom te izmiješamo sastojke. Pileća prsa posolimo, nadjenemo ih začinjenim svježim sirom i pokapamo uljem. Mješavinu peršina i krušnih mrvica rasporedimo u prikladnu posudu i pokapamo s malo ulja. Potom nadjevena pileća prsa uvaljamo u mješavinu peršina i krušnih mrvica, a višak otresemo. Tako pripremljena pileća prsa složimo na dno namašćene vatrostalne posude te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta. Gotova punjena pileća prsa u košuljici od peršina poslužimo s kuhanim povrćem, rižom ili tjesteninom.


OSTALI RECEPTI
RECEPTI