MEGGLE
NA KRUH
Sočan kolač od svježeg sira i marelica

SLATKA JELA

Sočan kolač od svježeg sira i marelica


TIME 1h i 15 min



SASTOJCI:
» 250 g Meggle maslaca (omekšanog)
» 350 g šećera
» 10 g vanilin šećera
» 180 g Meggle kiselog vrhnja
» 450 g Meggle svježeg sira
» 1 limeta ili limun
» 6 jaja
» 120 g pšeničnog grisa
» 1 vrećica pudinga od vanilije
» 80 g marmelade od marelica
» maslac za lim za pečenje
» 1 kompot od marelica

PRIPREMA:
Omekšani maslac stavimo u zdjelu, dodamo šećer, vanilin šećer i sastojke pjenasto izmiješamo mikserom. Zatim u smjesu umiješamo kiselo vrhnje, svježi sir, naribanu koricu limete ili limuna, pšenični gris, jedan po jedan žumanjak te prašak za puding od vanilije. Od bjelanjaka, uz dodatak prstohvata soli, istučemo čvrsti snijeg te i njega ravnomjerno umiješamo u smjesu od sira. U namašćen ili papirom obložen lim za pečenje (30x40cm) izlijemo i poravnamo pripremljenu smjesu. U pravilnim razmacima po smjesi rasporedimo ocijeđene ½ marelice iz kompota i ovako pripremljen kolač stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C 40- ak minuta. Kada je kolač gotov, ugasimo pećnicu i ostavimo ga u njoj još 15-ak minuta. Marmeladu od marelica ugrijemo i još toplom premažemo cijeli kolač.


OSTALI RECEPTI
RECEPTI