MEGGLE
NA KRUH
Tekući čokoladni kolač

SLATKA JELA

Tekući čokoladni kolač




SASTOJCI:
» 3 jaja
» 50 g brašna
» 50 g šećera
» 100 g čokolade za kuhanje
» 100 g Meggle maslaca
» 35 g Meggle kiselog vrhnja

PRIPREMA:
Na pari otopite čokoladu za kuhanje i maslac te ohladite na sobnoj temperaturi. Jaja umutite sa šećerom u čvrsti snijeg. Otopljenu čokoladu za kuhanje i snijeg od jaja sjedinite u jednu masu te pažljivo dodajte brašno uz ručno miješanje. Smjesu izlijte u zdjelice/kalupe koje ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite u pećnici 6 - 7 min (koju ste prethodno zagrijali na 180 °C). Sredina kolača treba ostati tečna.

Kolač izvadite iz kalupa tako da ga okrenete naopako i stavite na desertni tanjur. Uz kolač poslužite 2 žlice kiselog vrhnja.


OSTALI RECEPTI
RECEPTI