MEGGLE
NA KRUH
Torta s voćnim jogurtom od jagode

SLATKA JELA

Torta s voćnim jogurtom od jagode




SASTOJCI:
Sastojci za biskvit:
» 2 jaja
» 4 žlice šećera
» 4 žlice brašna
» 50 g Meggle maslaca
» 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:
» 450 g Meggle svježeg sira
» 850 g Meggle Fruity voćni jogurt jagoda
» 500 ml Meggle Creme Patisserie
» 4 žlice šećera
» 2 vrećice želatine
» 3 žlice Meggle mlijeka
» 300 g sitno nasjeckanih svježih jagoda

PRIPREMA:
Jaja i šećer umutite, dodajte maslac, brašno i prašak za pecivo. Smjesu za biskvit izlijete u okrugli kalup za torte i pecite 20 – 30 min na 180 °C. Kad je biskvit pečen, ostavite ga da se ohladi. Kremu napravite tako da svježi sir umutite s 3 žlice mlijeka i 4 žlice šećera. Voćni jogurt od jagode možete malo zagrijati i dodati u njega želatinu koju pripremite po uputi na vrećici. U posebnu posudu umutite  Creme Patisserie. U ohlađenu smjesu voćnog jogurta od jagode i želatine dodajte Creme Patisserie. Ovoj smjesi dodavajte žlicu po žlicu polako miješajući smjesu svježeg sira, nakon toga smjesi dodajte sitno nasjeckane svježe jagode. U kalup u kojem se pekao biskvit, stavite biskvit i na njega istresite kremu. Kremu možete ukrasiti svježim jagodama preko kojih prelijete crvenu želatinu. Ostavite tortu da prenoći u hladnjaku.


OSTALI RECEPTI
RECEPTI