File ribe u vrhnju
Ingredients:
» 1 kg fileta ribe
» 500 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
» 80 g MEGGLE ribanog sira
» 40 g MEGGLE maslaca
» 1 režanj češnjaka
» 1 žličica začina – origano
» majčina dušica
» ružmarin
» malo mljevenog bijelog papra
» sol
Preparation:
Češnjak očistite i protisnite. Posudu za pečenje premažite maslacem. U zdjelicu stavite majčinu dušicu, ružmarin, origano, bijeli papar i izmiješajte začine. Filete ribe posolite, pospite mješavinom začina i rasporedite po dnu posude za pečenje. U zasebnu posudu ulijete vrhnje za kuhanje, dodajte MEGGLE ribani sir i protisnuti češnjak, posolite i dobro izmiješajte sastojke. Dobivenom smjesom prelijte filete ribe i sve zajedno stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 200 - 220°C, na otprilike 30 minuta. Poslužite sa kuhanom rižom i sezonskom salatom.