Biftek s gljivama i vrhnjem za kuhanje
Ingredients:
» 750 g junećih tournedos odrezaka
» 250 g šampinjona
» 2 glavice luka
» 40 g MEGGLE maslaca
» 120 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
Preparation:
Prije svega meso narežite na prutiće, šampinjone na četvrtine, a luk nasjeckajte. U tavu, na mješavinu maslaca i ulja dodajte narezano meso, začinite solju i paprom i pržite ga okrećući 3 - 4 minute. Gotovo meso izvadite, stavite na toplo. Na masnoću od prženja dodajte luk, te začinite solju i šećerom, a zatim promiješajte i pržite dok luk ne omekša. Prženi luk premjestite u sito, protisnite ga u čistu tavu, tako da umak bude gladak, dodajte šampinjone i na srednjoj vatri pržite po prilici 3 minute. Zatim dodajte meso, sjeckani peršin, vrhnje za kuhanje, promiješajte i pričekajte da se sastojci ugriju. Jelo je gotovo i možete ga poslužiti.