
Boemi s maslacem
Sastojci:
Biskvit:
» 10 bjelanjaka
» 250 g šećera
» 250 g brašna
» 3 žlice soka od limuna
» 50 g čokolade u prahu
» 1 žlica kakaa
» 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
» 10 žumanjaka
» 10 žlica šećera
» 250 g MEGGLE maslaca
Glazura:
» 2 žlice MEGGLE mlijeka
» 150 g čokolade u prahu
» 2 žlice šećera
» 150 g MEGGLE maslaca

Priprema:
Bjelanjak izradite u čvrst snijeg. Neprestano miješajući, naizmjenično dodavajte žlicu po žlicu brašna i šećera, limunov sok, čokoladu i kakao. Sjedinite smjesu. Kuhačom umiješajte prašak za pecivo. Izlijte u podmazan lim. Pecite oko 15 minuta na 200 °C. Žumanjke sa šećerom tucite na pari dok se ne zgusnu. Ohladite. U hladnu smjesu dodajte dobro izrađen maslac. Na laganoj vatri u mlijeku rastopite čokoladu, šećer i maslac izrezan na listiće. Miješajte dok ne postane jednolična smjesa. Pazite da ne uzavre.
Redoslijed izrade:
Ohlađen biskvit uzdužno prerežite na dvije polovice.
Između biskvita namažite nadjev.
Prelijte toplom čokoladnom glazurom.