Kaiserschmarn – Carski drobljenac s karameliziranim nektarinama
Sastojci:
» 8 jaja
» 50 g grožđica
» 30 ml ruma
» 500 ml MEGGLE mlijeka
» 30 g šećera
» 1 vrećica vanilin šećera
» 300 g brašna
» 50 g MEGGLE Alpinesse classic maslaca
» 1 žlica listića badema
» 1 prstohvat soli
» cimet šećer u prahu za posipanje
Za karamelizirane nektarine:
» 30 g MEGGLE Alpinesse classic maslaca
» 30 g šećera
» 2 nektarine
» 50 ml vode
Priprema:
U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata. U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šecer, prstohvat soli te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom. Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu nježno umiješamo snijeg od bjelanjaka. U tavu na rastopljeni maslac ulijemo smjesu za drobljenac, dodamo ocijeđene grožđice te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane. Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu i pričekamo da i s druge strane počne dobivati boju. Potom drobljenac posipamo šećerom u prahu, listićima badema te pomoću dvije drvene kuhače drobljenac natrgamo i po potrebi još malo izmiješamo. Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo cimet-šećerom. Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i sl.