Kaneloni sa špinatom, sirom i vrhnjem za kuhanje
Sastojci:
» 12 kom tjestenine kaneloni
» 1 jaje
» 200 g sira ricotta
» 200 g MEGGLE svježeg sira
» 120 g špinata
» 2 režnja bijelog luka
» 200 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
» 150 g parmezana
» 2 žlice maslinovog ulja
» sol i papar
Priprema:
Kanelone stavite da se kuhaju u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadite na stranu. Listove špinata otrgnite od stabljika i dobro isperite pod mlazom vode. U zdjelu razbite jaje, začinite solju i paprom, umutite pa dodajte svježi sir, sir (ricotta), polovinu ribanog parmezana, protisnuti bijeli luk, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješajte. Dobivenom smjesom punite kanelone i složite ih jedan do drugog u vatrostalnu posudu namazanu maslinovim uljem. U zdjelici pomiješajte vrhnje za kuhanje s drugom polovinom ribanog parmezana i time namažite kanelone. Stavite ih da se peku u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 35 minuta.