Lagana torta od višanja
Ingredients:
» 2 tegle kompota od višnje
» 20 žlica šećera
» 20 žlica pšeničnog griza
» 3 pudinga od vanilije
» 250 g MEGGLE maslaca
» 1 l MEGGLE mlijeka
» 700 ml MEGGLE vrhnja za šlag
Preparation:
Ocjedite višnje te sačuvajte sok. Soku dodajte vode da ukupno bude 1,5 litra. Soku dodajte šećer te kuhajte. Kad prokuha, dodajte višnje. Kada smjesa soka i šećera prokuha, dodavajte žicu po žlicu griza i kuhajte stalno miješajući dok se smjesa ne zgusne. Smjesu izlijte u kalup za tortu (kalup prethodno oblijte vodom da se smjesa ne bi zalijepila). Na smjesu stavite skuhan puding u koji je dodan izrađen jogurt maslac (puding skuhajte po uputama na pakiranju te ga ohladite). Na smjesu pudinga i jogurt maslaca stavite 500 ml istučenog vrhnja za šlag. S 200 ml istučenog vrhnja za šlag ukrasite tortu izvađenu iz kalupa.