Hladna predjela

Proljetna salata

Sastojci:

» 200 g šunke
» 4 kuhana jaja
» 4 žlice MEGGLE kiselog vrhnja
» 1 žličica bijelog papra
» 1 žličica soli
» 200 g zelene salate
» 100 g mrkve
» 50 g graška
» 50 g rajčice
» 1 limun
» 20 g svježeg peršinovog lista
» 20 g svježeg kopra
» 10 g crnih maslina
» 10 g zelenih maslina

Priprema:

Šunku i zelenu salatu isjeći na rezance, rajčicu i masline na kolutove i sve staviti u zdjelu. Mrkvu isjeći na kockice i skuhati. Grašak skuhati u slanoj vodi. Grašak i mrkvu ohladiti pa dodati u zdjelu s ostalim sastojcima. Dodati maslinovo ulje i sok od limuna, posoliti te dodati papar. Smjesu povezati s kiselim vrhnjem. Na tanjur staviti list zelene salate, poredati kuhana jaja isječenana kolutiće i na njih servirati pripremljenu salatu. Dekorirati svježim začinskim biljem, kolutovima rajčice i maslinama.