Jela s roštilja

Punjeni krumpir u foliji na roštilju

40 min

Ingredients:

» 4 velika krumpira od cca 160 g
» 1 velika mrkva od cca 100 g
» 40 g klica alfa alfa (pšenične klice, klice graha, …)
» 200 g MEGGLE kiselog vrhnja
» 70 g MEGGLE maslaca sa začinskim biljem

Preparation:

Krumpire oprati i umotati u alufoliju. Peći otprilike 40 minuta na zagrijanom roštilju. Povremeno okretati. U međuvremenu mrkvu oguliti i krupno naribati. Klice oprati i ostaviti da se ocijede. Kiselo vrhnje promiješati da se dobije glatka smjesa. Krumpir izvaditi iz folije, s gornje strane otvoriti te svaki napuniti s 2 jušne žlice kiselog vrhnja. Preko toga posipati naribanu mrkvu i klice alfa alfa (pšenične klice, klice graha, ... ). Maslac sa začinskim biljem izrezati na 8 ploški te staviti po 2 ploške na svaki krumpir.