Rezanci s plodovima mora i vrhnjem za kuhanje
Ingredients:
» 500 g rezanaca
» 500 g većih kozica
» 1 kg neočišćenih školjki
» 150 g suhe pancete
» 250 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
» 10 cherry rajčica
» 50 g MEGGLE maslaca
» sol, papar
Preparation:
Rezance skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i poprskajte uljem da se ne zalijepe te ih stavite na stranu. Kozice i školjke kratko prokuhajte u malo vode, ocjedite i ostavite da se ohlade, a vodu koju ste ocijedili ostavite kao temeljac za podlijevanje. Ne treba soliti jer su kozice i školjke slane od mora. Par kozica i školjki možete ostaviti neočišćene za ukrašavanje, a ostale očistite. Pancetu izrežite na tanke ploške i lagano popržite na tavi bez dodavanja masnoće, dodajte prepolovljene rajčice, vrhnje za kuhanje, kozice i školjke. Popaprite i posolite po želji. U tavi rastopite maslac, dodajte malo vode u kojoj su se kuhale kozice i školjke i na tome ugrijte rezance. Dodajte kozice s vrhnjem i školjkama te lagano promiješajte. Dodajte neočišćene kozice i školjke. Kuhajte sve zajedno još par minuta i jelo je spremno za serviranje. Poslužite toplo i po želji pospite tvrdim ribanim sirom.