Rižoto od piletine s tikvicama
Sastojci:
» 400 g pilećeg filea
» 1 glavica crvenog luka
» malo maslinovog ulja
» 2 režnja češnjaka
» 2 tikvice, veće
» sol
» papar
» 500 ml bijelog vina
» 1 žlica MEGGLE Premium maslaca
» 70 g riže po osobi
» ½ povrtne ili kokošje kocke
» 100 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje 20% mm (ili više po želji)
» ½ vrećice MEGGLE grated cheese (ribani sir)
» malo peršina
Priprema:
Crveni luk i češnjak sitno nasjeckajte a piletinu izrežite na kockice. Operite tikvice i naribajte na krupni ribež. Na maslinovom ulju propirjajte i popržite crveni luk. Zatim poprženom luku dodajte piletinu i nastavite peći na srednjoj vatri dok ne piletina pobijeli i ne posuši se. Posolite i popaprite te dodajte češnjak. Dodajte ribane tikvice i kratko propirjajte. Čim tikvice "padnu", podlijte bijelim vinom i kad alkohol ispari, ulijte toplu vodu da prekrije sastojke.
U drugoj tavici na žlici maslaca popržite rižu da zastakli, pa dodajte u meso, nakon što voda u njemu provre. Po želji dodajte pola povrtne ili kokošje kocke i promiješajte da se kocka otopi.
Vrelu vodu dolijevajte pomalo kako bi uvijek bilo safta. Kuhajte 15 - 20 min. od trenutka dodavanja riže, ovisno o vrsti riže koju koristite. Riža mora ostati al dente, a jelo sočno. Pred kraj umiješajte ribani parmezan, dobro promiješajte te dodajte vrhnje za kuhanje. Vrhnje treba samo malo prokuhati te ga nakon toga mičete s vatre. Po želji, pospite jelo sjeckanim peršinom. Poklopite na minutu i nakon toga je spremno za posluživanje. U slast!