Supita ili zlevanka s voćem i grčkim jogurtom
Ingredients:
» 0.5 l MEGGLE grčkog jogurta natur
» 3 cijela jaja
» malo soli
» šećer
» 1 vanil šećer
» meko brašno
» ulje
» MEGGLE kiselo vrhnje 12% mm
» 2 šake ribizla ili nekog drugog voća
Preparation:
Pećnicu upalite na 200 C i ostavite ju da se grije. Jaja smiksajte sa 3 žlice šećera, zatim dalje miksajući dodajte grčki jogurt, prstohvat soli te 8 žlica mekog brašna. Probajte smjesu ako vam nije slatka dodajte još šećera. Tepsiju ili kalup u kojem ćete peći Supitu dobro nauljite i stavite u pećnicu da se grije 5 minuta. Zatim ga izvadite i u njega ulijte smjesu za kolač, vratite u pećnicu na još 5 minuta da se dno zapeče.
Operite voće, te 1 kiselo vrhnje pomiješajte sa 2-3 žlice šećera. Supitu nakon 5 minuta ponovno izvadite van i prelite preko nje kiselo vrhnje sa šećerom, a nakon toga pospite ribizle ili naslažite voće po želji. Vratite u pećnicu da se peče još oko 20-30 minuta do zlatno-smeđe boje.
U slast!