Vanilice
Sastojci:
120 keksi, odnosno 60 komada
» 250 g MEGGLE Alpenbutter maslaca
» 250 g šećera
» 4 cijela jaja
» 250 g mljevenih oraha
» oko 700 g glatkog brašna
Ukrašavanje
» džem od marelice
» 100 g vanilin šećera u prahu
Priprema:
Svi sastojci neka vam budu sobne temperature. Pećnicu upalite da se grije na 200C. Veliku tepsiju obložite papirom za pečenje. Mikserom umutite MEGGLE Alpenbutter maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno cijelo jaje, stalno mutite. Zatim dodajte mljevene orahe, pa brašno. Zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto. Stol dobro pobrašnite i razvucite tijesto na debljinu oko 0.5 cm, a može i tanje. Tijesto prilikom valjanja pobrašnite i odozgora. Kekse režite modlicom po želji ili najbolje s malom čašicom od rakije. Kekse slažite na gusto u tepsiju i pecite oko 5-7 minuta. Zavisi od pećnice, ali nikako duže od 7. Dok se prva tura peče, pripremite drugu za pečenje. Kekse još vruće možete ljepiti s malo džema od marelice, odmah ih uvaljajte u vanilin šećer u prahu i spremite u limenu kutiju da malo odmore. Možete ih jesti odmah. Keksi mogu stajati zatvoreni u kutiji tjedan dana.