Čokoladna rolada
Ingredients:
» 5 jaja
» 5 žlica šećera
» 5 žlica brašna
» 2 žlice ulja
» 2 žlice MEGGLE mlijeka
» 3 žlice kakaa
» 1 vrećica vanilin šećera
» 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
» 1 vrećica pudinga od vanilije
» 250 ml MEGGLE mlijeka
» 300 g MEGGLE slatkog vrhnja
» 1 bijela čokolada
» 1 vrećica fiksatora za kremu
» malo naribane tamne čokolade
Preparation:
Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje izmiješajte u čvrstu smjesu. Dodajte mlijeko, kakao, brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte pa prebacite u pleh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pecite biskvit oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C stupnjeva. Kada je biskvit gotov, odmah ga zamotajte u roladu, kako bi se oblikovao pa ostavite da se hladi. U međuvremenu pripremite kremu, tako da najprije prokuhate mlijeko pa u njega umiješate sadržaj vrećice pudinga koji ste prethodno razmutili s malo mlijeka. Miješajte dok se puding ne zgusne, a onda u njega dodajte izlomljenu bijelu čokoladu i nastavite miješati dok se čokolada ne istopi. Mikserom umutite slatko vrhnje s fiksatorom za kreme pa umiješajte u ohlađeni, puding, tako da smjesa postane jednolična. Razmotajte biskvit, premažite ga kremom pa potom ponovno zarolajte. Ostavite u hladnjak da se stegne. Ukrasite naribanom tamnom čokoladom pa režite na kriške i poslužite.