Slatka jela

Jednostavna torta sa svježim sirom

30 min

Ingredients:

» 200 g piškota
» 100 g MEGGLE maslaca (rastopljenog)
» 10 g mljevene želatine
» 250 g MEGGLE svježeg sira s vrhnjem
» 120 g šećera
» ½ limunovog soka
» 400 ml MEGGLE Creme Pattiserie (slatko vrhnje)
» 20 g vanilin šećera

Preparation:

U zdjelu izmrvimo piškote, dodamo rastopljeni maslac i sastojke što bolje pomiješamo. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte promjera cca. Ø 24 cm i ravnomjerno je utisnemo po dnu kalupa, tako da prekrije cijelo dno pa kalup stavimo u hladnjak da se piškoti i maslac stvrdnu. Po uputama na vrećici pripremimo mljevenu želatinu. U većoj zdjeli, od slatkog vrhnja ručnim mikserom istučemo čvrst šlag, zatim u zdjelu dodamo svježi sir s vrhnjem, šećer, vanilin šećer, limunov sok i sastojke izmiješamo mikserom. Kada smo dobili jednoličnu kremu, ponovo pomoću miksera, umiješamo i rastopljenu želatinu. Dobivenu smjesu od svježeg sira s vrhnjem ravnomjerno rasporedimo u kalup preko biskvita, gornju površinu zagladimo i kalup vratimo u hladnjak na nekoliko sati da se smjesa stegne. Prije posluživanja, gotovu tortu odozgo možemo posipati mrvljenim piškotama, nekim drugim drobivim keksima, a po želji i svježim bobičastim voćem.