Slana jela

Rižoto sa špinatom

Sastojci:

» 500 g svježeg špinata
» ulje
» 1 crveni luk
» 300 g riže
» 1 povrtna kocka
» 700 ml vode
» češnjak po želji
» 50 g MEGGLE maslaca sa začinskim biljem
» sol
» papar
» MEGGLE grated cheese (ribani sir), po ukusu

Priprema:

Operite špinat pa ga skuhajte u vodi. Skuhani špinat usitnite u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera. U većoj tavi na malo ulja popirjajte luk dok ne omekša, zatim u tavu dodajte rižu, vodu i namrvljenu povrtnu kocku. Ostavite da se kuha 15 minuta uz povremeno miješanje. U tavu zatim dodajte pire od špinata, sol, papar i začine po želji. Promiješajte pa dodajte protisnuti češnjak. Kuhajte još kratko na laganoj vatri. Pred kraj dodajte MEGGLE maslac sa začinskim biljem kako bi vaš rižoto bio još mirisniji i kremastiji. Pospite MEGGLE ribanim sirom, bučinim uljem i rukolom.