Uskrsna torta
Ingredients:
Kora (2x):
» 4 jaja
» 3 žlice šećera u prahu
» 3 žlice mljevenih lješnjaka
» 1 žlica čokolade (otopljene)
Bijeli nadjev:
» 750 ml MEGGLE vrhnja za šlag
» 2 žlice šećera u prahu
» 12 listića želatina
Žuti nadjev:
» 250 g MEGGLE maslaca
» 4 žlice šećera u prahu
» 400 ml MEGGLE mlijeka
» 200 ml MEGGLE vrhnja za šlag
» 2 vrećice pudinga od vanilije
» 5 žlica šećera
Ostali materijal:
» marmelada (ribiz, višnje)
» MEGGLE vrhnje za šlag (za dekoraciju)
» čokoladna jaja
Preparation:
Umutite žumanjke sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu, lješnjake i dobro umućene bjelanjke. Smjesu dobro umutite, izlijte u pleh (koji treba biti promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje te stavite da se peče. Pecite na 180 °C 25 - 30 min. Pečenu koru okrenite na papir posut kristal šećerom, skinite papir na kojem se pekla kora i ostavite da se ohladi. Postupak ponovite još jednom na opisan način.
Bijeli nadjev: Vrhnje za šlag umutite sa šećerom u prahu, dodajte želatinu pripremljenu po uputi na vrećici, promiješajte i ostavite 10 minuta u hladnjaku. Izvadite iz hladnjaka i nanesite na tortu.
Žuti nadjev: Prah pudinga pomiješajte sa šećerom i 100 ml hladnog mlijeka. Ostalo mlijeko pomiješajte s vrhnjem za šlag i stavite da prokuha. Dodajte pripremljenu mješavinu i uz neprestano miješanje kuhajte 1 min. Ostavite da se ohladi (povremeno promiješajte). Ohlađen puding pomiješajte s umućenim maslacem i šećerom u prahu i nanesite na dio bijelog nadjeva.
Tortu poredajte u pleh u kome su se kore pekle. Hladnu koru premažite umućenom marmeladom i stavite u pleh postavljen s prozirnom folijom blago premazanom uljem. Na koru nanesite pola bijelog nadjeva, a preko žutog ostatak bijelog nadjeva. Drugu koru premažite marmeladom i njom preklopite prvu. Pokrijte prozirnom folijom, a preko nje stavite ravan tanjur i težinu od cca1 kg. Tako pripremljenu tortu ostavite u hladnjaku do sljedećeg dana. Okrenite tortu na pladanj za serviranje, skinite foliju, premažite umućenim vrhnjem za šlag i ukrasite po želji. Tortu do služenja držite u hladnjaku.